Nájemní bydlení pro Olomouc

Byty Palackého, historický bytový dům v centru Olomouce, prošel citlivou rekonstrukcí podle konceptu CREAM Home, realizovaný skupinou CREAM – ta se zaměřuje na rekonstrukci domů v centrálních lokalitách velkých krajských měst a následnou modernizaci při zachování jejich původní podoby.

Projekt Palackého nabídl celkem 27 bytů a čtyři prostory ke komerčnímu využití.  Byty jsou prostorné a ve dvou dispozicích - 2+kk a 3+kk o velikosti od 45 až do 78 metrů čtverečních. Nájmy bytových prostor se pohybují v rozmezí 165 – 200 Kč za metr čtvereční a měsíc. Pronajímatel zpočátku nabízel nájem krátkodobý (3 – 12 měsíců) a delší, všichni noví obyvatelé domu ale využili nájem na rok a déle. Byty jsou vybaveny pouze kuchyňskou linkou, CREAM ještě nabízel službu vybavení bytu na klíč ve dvojím standardu, a to jako službu placenou nad rámec nájmu.

Tradice táhne

S odbytem - v našich podmínkách a v regionálních poměrech takřka revolučního projektu – si developer nemusí dělat starosti. Uživatele nemá už jen několik málo bytů a dva komerční prostory.

„Velký zájem o byty v Palackého nás mile překvapil. Lidé mají rádi byty s charakterem a současně oceňují chytré dispoziční řešení, které je šito na míru potřeb 21. století,“ říká Martin Jarolím, ředitel skupiny CREAM, a dodává; "V současné době je pronajato cca 85 % všech bytů, zbývají poslední tři byty v podkroví, které budoucím nájemcům chceme připravit na míru.“ ¨

Na tržním úspěchu projektu se nepochybně podílela velká pozornost věnovaná „nebytovým“ částem domu. Nová fasáda navrátila domu jeho reprezentativní vzhled, ve společných prostorách byly repasovány historická zábradlí a obnoveny keramická dlažby a teraco podlahy.

Skupina CREAM se dlouhodobě specializuje na poskytování nadstandardních služeb v oblasti nemovitostí, včetně výstavby nových a rekonstrukcí stávajících objektů, přičemž v současnosti dává přednost pronájmům před prodejem. V současné době skupina spravuje více než 100 nemovitostí v 62 městech České republiky, a to v atraktivních centrálních lokalitách.

SF/pb

Hlavní partneři

Partneři